3 tips om als IT-reseller de huidige markt de baas te blijven

1. Meer vakkennis opdoen

Om de markt de baas te kunnen blijven, is het belangrijk dat resellers echt iets extra’s kunnen toevoegen. Bijvoorbeeld doordat ze over meer vakkennis beschikken.

Wat weet jij bijvoorbeeld over de huidige oplossingen op het gebied van zakelijk internet en telefonie? In hoeverre zou jij een zakelijke klant kunnen helpen om betere connectiviteit op te bouwen met zijn klanten? Ken jij een IT service provider voor resellers? Weet jij eigenlijk wel hoe je het contact met jouw klanten kunt behouden? In de huidige digitale wereld mag een goede internetverbinding gewoon niet ontbreken. Hier schort het echter nog dikwijls aan. Door de juiste keuzes te maken, kan dit heel veel extra klandizie opleveren.

Het is belangrijk dat resellers voorlopen in het aanbod en precies weten welke mogelijkheden er op dit moment zijn. Klanten verwachten waardevolle informatie om een succesvolle implementatie te realiseren. Dat maakt jou als reseller bijzonder.

2. Adviseren in digitale beveiliging

De digitalisering van de samenleving roept ook vragen op met betrekking tot de beveiliging. Zijn onze persoonlijke gegevens eigenlijk wel veilig op het web? Zo zien we dat veel bedrijven interesse tonen in nieuwe vormen van digitale beveiliging. Dit wordt ook wel Enterprise of Things genoemd. Je kunt je als reseller dan ook onderscheiden door als adviesorgaan op te treden. Je te specialiseren in deze digitale beveiliging en op die manier de kwetsbare punten binnen het netwerk kunt oplossen.

3. Aantoonbare kwaliteit

Erkende resellers verdienen meer klantvertrouwen doordat ze door de jaren heen goede relaties hebben opgebouwd en inmiddels als IT-specialist worden beschouwd. Maar is jouw vakkennis ook te bewijzen? Beschik je bijvoorbeeld over enkele certificaten die jouw expertise kunnen tonen?