Veilig internetten door een virusscanner te gebruiken

Een virusscanner beschermt je computer tegen software die zonder toestemming op je computer geplaatst wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan Trojan Horses en andere malware. Hiertegen kun je je beschermen door een goede virusscanner op je computer te installeren. Maar wat is nu een goede virusscannner? Op zijn minst moet hij je tegen allerlei soorten malware beschermen. Daarnaast is het verstandig om een virusscanner te installeren die automatisch bestanden, e-mailtjes of websites scant die op je computer binnen komen, maar waar je zelf ook handmatig een scan kunt starten.

Veilig internetten door een firewall te installeren

Een firewall vormt een soort van verdedigingsmuur tussen het internet en je computer. Het werkt als een soort filter om ongewenst internetverkeer tegen te gaan. Een firewall is in sommige gevallen onderdeel van een besturingssysteem en, wanneer dit het geval is, dan is deze ook automatisch ingeschakeld. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je ook een firewall apart installeren.

Veilig draadloos internetten

Een andere maatregel die je kunt nemen om veilig te kunnen internetten is om je inloggegevens van je draadloos internet te veranderen. Een zelfbedachte naam (SSID) en wachtwoord is namelijk moeilijker te achterhalen, dan een wachtwoord en naam die achterop de router te vinden zijn.

Categorieën