Digitale school

Digitaal pesten op school

Als docent kunt u ook bijdragen aan het voorkomen van digitaal pesten. Belangrijk is daarbij te zorgen voor een open dialoog: geef leerlingen het gevoel dat ze bij u terecht kunnen. De school kan in haar anti-pestbeleid digitaal pesten opnemen. Daarnaast kunt u als docent uw leerlingen voorlichten over digitaal pesten en hoe hiermee om te gaan.

Digitaal leermateriaal

Het leermateriaal dat in het onderwijs gebruikt wordt, bestaat niet alleen maar uit ‘papieren’ schoolboeken, maar wordt steeds vaker ook digitaal ter beschikking gesteld. Het gebruik van digitaal leermateriaal stelt u in staat om meer in te spelen op de wensen en mogelijkheden van uw leerlingen. Digitaal leermateriaal is er in verschillende soorten en maten. Uiteenlopend van losse componenten tot volledige modules. Ook educatieve spelletjes, toetsen of beeldmateriaal kunnen tot digitaal leermateriaal gerekend worden. Maar denk ook aan leermateriaal dat leerlingen de mogelijkheid biedt op afstand uw lessen te kunnen volgen, bijvoorbeeld wanneer zij in het buitenland verblijven of voor langere periode in het ziekenhuis liggen.

Op internet zijn allerlei bronnen te vinden die voor verschillende lessen gebruikt kunnen worden. U kunt ook zelf digitale lessen maken of bewerken en die weer delen met andere docenten. Meer weten over online leeromgevingen en uw eigen school? Kijk eens op de site van Uw school online.

Thuis studies, cursussen & opleidingen

Wist u trouwens dat u thuis ook een studie kunt volgen? Tip: bekijk het thuisstudie aanbod van online opleiders als NTI, LOI of NHA een keer. U kunt alle cursussen & opleidingen vinden met dit overzicht voor bijvoorbeeld de NHA opleidingen. Met NHA kiest u voor een opleider met veel goede ervaringen van klanten.