Een oud huis renoveren met HR++ glas: waarom en waar moet je aan denken?

Waarom HR++ glas?

Er zijn verschillende soorten isolerend glas verkrijgbaar, maar HR++ glas is een populaire keuze vanwege de goede isolerende werking en relatief lage kosten. HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een isolerende laag en een speciale coating waardoor de warmte beter binnen blijft. Hierdoor bespaar je op je energierekening en verhoog je het comfort in huis. Dit is dus een investering voor de lange termijn. In de zomer zorgt het voor een koele omgeving in huis terwijl in de winter het behaaglijk warm blijft.

Hoe monteer je HR++ glas?

Het plaatsen van HR++ glas is niet heel lastig, maar het is wel belangrijk dat je dit goed doet om optimale prestaties te garanderen. Het is verstandig om hiervoor een specialist in te schakelen, omdat deze precies weet hoe hij het glas moet monteren en afstellen om een goede isolatie te garanderen. Ook is het belangrijk om te letten op de luchtdichtheid van het raam en de juiste ventilatie voor een gezond binnenklimaat.

Heeft HR++ glas nog andere voordelen?

Naast de energiebesparing en verbetering van het wooncomfort heeft HR++ glas nog meer voordelen. Zo dempt het glas geluid van buitenaf, wat vooral in drukke straten een groot voordeel is. Ook vermindert het de kans op condensatie op de ramen, wat weer beter is voor het binnenklimaat en het voorkomen van schimmel. Schimmel komt veel voor in oude, tochtige huizen en is niet alleen slecht voor de conditie van de materialen van het huis - zoals hout - het is ook nog erg slecht voor je gezondheid. Dit wil je daarom ten alle tijde voorkomen.

Andere isolatiemethoden

Naast het plaatsen van HR++ glas zijn er nog meer manieren om een oud huis te isoleren. Zo kan je bijvoorbeeld de muren en het dak (na-)isoleren, kieren en naden dichten en de verwarming optimaliseren. Het is verstandig om een expert in te schakelen voor een totaaladvies zodat je zeker weet dat je alles op de juiste manier aanpakt.

HR++ glas monteren  kan een effectieve manier zijn om een oud huis te verbeteren en energie te besparen. Het is belangrijk om dit wel op de juiste manier te doen om optimaal te profiteren van de voordelen van dit isolerende glas. Schakel altijd een specialist in en kijk ook naar andere isolatiemethoden voor een totaaladvies op maat. Zo zorg je voor een comfortabel en duurzaam huis waarin je nog jarenlang plezier kan hebben.