Stay Learned!

1. Dopamine 

Dopamine wordt aangemaakt wanneer we een beloning verwachten of ontvangen. Dit stofje speelt een belangrijke rol bij het versterken van onze motivatie om te leren. Wanneer we leren en we krijgen het gevoel dat we vooruitgang boeken, maakt ons lichaam dopamine aan, waardoor we gemotiveerder raken om door te gaan.

2. Serotonine 

Serotonine is een stofje dat ons gevoel van welzijn en geluk bevordert. Het wordt aangemaakt wanneer we ons veilig en tevreden voelen. Wanneer we leren en ons goed voelen over onze vooruitgang, maakt ons lichaam serotonine aan, waardoor we ons beter voelen en gemotiveerder raken om door te gaan met leren.

3. Acetylcholine 

Acetylcholine is een stofje dat een belangrijke rol speelt bij het geheugen en het leren. Het zorgt ervoor dat onze hersencellen beter met elkaar communiceren en dat we ons beter kunnen concentreren. Wanneer we leren en ons concentreren op nieuwe informatie, maakt ons lichaam meer acetylcholine aan, waardoor we beter in staat zijn om deze informatie op te nemen en te onthouden.

4. Endorfine 

Endorfine is een stofje dat ons gevoel van geluk en welzijn bevordert. Het wordt aangemaakt wanneer we ons beloond voelen of wanneer we lichamelijk actief zijn. Wanneer we leren en ons beloond voelen voor onze inspanningen, maakt ons lichaam endorfine aan, waardoor we ons beter voelen en gemotiveerder raken om door te gaan met leren.

5. Cortisol 

Cortisol is een stofje dat vrijkomt wanneer we gestrest zijn. Hoewel stress op de korte termijn ons kan helpen om ons te concentreren en te leren, kan langdurige stress leiden tot problemen met het geheugen en de concentratie. Het is daarom belangrijk om stress te verminderen en te zorgen voor voldoende ontspanning tijdens het leren.

 

Wellicht ook interessant: Digitale school.

 

Het begrijpen van deze verschillende stofjes en hun voordelen kan ons helpen bij het optimaliseren van ons leerproces. Door ons te concentreren op de beloningen en voordelen van het leren, kunnen we ons gemotiveerder voelen en ons beter richten op onze doelen. Door ons te concentreren op ontspanning en het verminderen van stress, kunnen we ons concentratievermogen en ons geheugen verbeteren en ons beter richten op het opnemen en verwerken van nieuwe informatie.

 

Kortom, ons lichaam produceert verschillende stofjes wanneer we leren die ons kunnen helpen ons beter te concentreren, informatie op te nemen en te onthouden en ons gemotiveerd te voelen om door te gaan met leren. Door ons bewust te zijn van deze stofjes en hun voordelen, kunnen we ons leerproces optimaliseren en learned blijven!