Tips voor het kopen van wintersportkleding en uitrusting

Koop wintersport kleding in meerdere lagen

Als je op wintersport gaat is het verstandig om meerdere lagen kleding te dragen. Meestal worden er drie lagen gedragen, de onderste laag voor thermokleding, de tweede laag voor isolerende kleding en de derde laag voor beschermende kleding. Het is namelijk niet alleen heel koud tijdens wintersport, maar het kan ook gevaarlijk zijn. De juiste beschermende kleding dragen is daarom ontzettend belangrijk. 

Let op de waterdichtheid

Aangezien je continu met sneeuw bezig bent, moet je ervoor zorgen dat je kleding goed waterdicht is. Let er wel op dat niet alle wintersportkleding even waterdicht is en dat ze vaak per product aangeven in hoeverre ze waterbestendig zijn. Daarbij is het ook slim om ademende kleding aan te schaffen.

De juiste maten en materialen kiezen

Wintersport betekent vooral één ding: heel veel bewegen. Je wilt dan ook niet statische kleding aanhebben terwijl je continu bochten moet maken. Zorg ervoor dat de kleding die je koopt goed aansluit op je lichaam en niet in de weg staat tijdens het bewegen. Dit zou zomaar je wintersportvakantie kunnen verpesten als je geen goede keuzes maakt.

Pas je wintersport uitrusting op tijd

Wintersport uitrusting zoals ski's, skischoenen, snowboards en skibrillen zijn allemaal producten waar je vrij veel aan moet wennen. De schoenen zitten namelijk totaal anders en wegen ook een stuk meer dan je standaard gympen. En je ski's moeten goed aansluiten bij je niveau en lichaam, omdat je anders een moeilijke tijd tegemoet gaat. Vaak kunnen de specialisten van de wintersportzaak je goed verder helpen, dus vraag zeker om hulp als je twijfelt.

Lees ook eens: Redenen om een smartwatch aan te schaffen

Gebruik een actiecamera

Ben je van plan je hele wintersportvakantie alles vast te leggen? Dan is het verstandig om een actiecamera aan te schaffen. Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn om continu met je telefoon bezig te zijn terwijl je van de piste afgaat. Sluit de camera aan op je borst of helm en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Alles wordt vastgelegd en jij kan je lekker focussen op het skiën of snowboarden.