Veilig online kopen

Veilig online kopen: let op keurmerken

Er zijn een aantal keurmerken waar je op kunt letten om een goed beeld van de veiligheid van een webshop te krijgen. Een van de bekendste daarvan is de Thuiswinkel Waarborg. De winkels die hierbij aangesloten zijn, voldoen aan de voorwaarden, zoals financiële stabiliteit en duidelijkheid over kosten, die door Thuiswinkel Waarborg gesteld zijn. Daarnaast heb je ook het Webshop Keurmerk, Q-Shops keurmerk en McAfee Secure. Overigens zijn al deze keurmerken een indicatie en garanderen dus niet voor 100% dat een webshop veilig is. Enkele voorbeelden van online shops waar u deze keurmerken kunt vinden:

  • Een kerstpakket bestellen? Een grote keuze kerstpakketten vindt u via de kerstpakket webshop van kerstpakketten tip (https://www.kerstpakkettentip.nl). Via deze kerstpakketten winkel heeft u ieder jaar weer keuze uit honderden originele pakketten. Kies uw kerstpakket inclusief de gewenste leverdatum en alles wordt voor u geregeld.
  • Autopoets producten bestelt u veilig via de webshop van HBS Carcleaning voor het professioneel carcleaning merk Kenotek. Via HBS Carcleaning (https://www.hbscarcleaning.nl) is het volledige autopoets producten aanbod van Kenotek te bestellen. Daarnaast ook hoge kwaliteit hulpmiddelen, zoals autosponsen, zemen en borstels, die het poetsen gemakkelijk maken.
  • Uw koffiebonen en gemalen koffie bestelt u online via de Koffie Thee Plaza koffiewinkel (https://www.koffietheeplaza.nl). Via deze premium koffiewinkel kiest u voor de hoogste kwaliteit koffie van Italiaanse koffiemerken als Lavazza, Illie en Kimbo. Of u nu koffiebonen zoekt, of gemalen filterkoffie, hier bestelt u uw koffie altijd voor de beste prijs.

Wettelijke verplichtingen webwinkel

Het is wettelijk vastgelegd dat een webwinkel bepaalde informatie op hun website moet geven. Een aantal daarvan zijn logisch, zoals de bedrijfsnaam en contactgegevens, maar je moet ook het btw- en KvK nummer van het bedrijf op de site kunnen vinden. Daarnaast moet er ook informatie over het aanbod, levertijd en duur van de overeenkomst gegeven worden.

Veilig betalen

Wanneer je een bestelling online betaalt, zorg dan dat dit altijd in een omgeving met een SSL verbinding gebeurt. Of een website SSL verbinding heeft kun je herkennen aan dat er https:// in plaats van http:// in de adresbalk staat. Daarnaast is het ook verstandig om persoonlijke informatie niet zomaar aan iedereen te geven. Het is natuurlijk logisch dat je je adres gegevens in moet vullen wanneer je iets online bestelt, maar vraagt een webshop om meer informatie, let dan op. Het kan zijn dat ze deze gegevens ergens anders voor gebruiken.