Voorlichting aan ouders

Online contacten en de gevaren

Door gebruik te maken van de vele online contactmogelijkheden kunt u heel eenvoudig uw sociale en ook zakelijke netwerk uitbreiden en onderhouden! Lees op deze site wat de online communicatiemogelijkheden zijn. Maar aan het gebruik maken van online communicatiemogelijkheden kunnen ook gevaren en risico's verbonden zijn. Met een aantal simpele tips kunt veilig chatten, MSN'en en een profielsite beheren. Ook uw kinderen zullen veilig

Profielsites

Facebook, Twitter, Myspace. Deze profielsites of social networkingsites zijn in Nederland razend populair. Op deze sites kunt u allerlei persoonlijke informatie en ervaringen kwijt zodat u deze kunt delen met uw vrienden, familie en kennissen. Ook kunt u er korte berichten sturen naar contacten, en bijvoorbeeld foto’s en video’s delen. Op deze manier creëert u online een sociaal netwerk waar u informatie kunt uitwisselen.

Sommige mensen doen zich op deze profielsites anders voordoen dan dat ze zijn door bijvoorbeeld niet naar waarheid antwoord te geven op vragen of foto’s van anderen te gebruiken. De gegevens die u op uw profiel zet worden niet door de profielsite gecontroleerd op waarheid.

Profielsites die in Nederland veel gebruikt worden zijn facebook.com en LinkedIn.com. Vooral LinkedIn.nl word veel gebruikt in de bedrijfssfeer bij bijvoorbeeld sollicitaties. U kunt in contact blijven met zakenrelaties en via netwerken van uw contacten zoeken naar bepaalde projecten of mensen met een bepaalde vaardigheid.