3 tips om als IT-reseller de huidige markt de baas te blijven

Het werk van de IT-reseller is de afgelopen tijd enorm veranderd. De markt is 180 graden gedraaid. Waar de resellers voorheen nog een standvastige positie als adviseur bemachtigd hadden, is dat tegenwoordig volkomen anders. De toegevoegde waarde van IT-resellers leek even weg te vallen toen de cloud-economie tot stand kwam. Er was plotseling nog maar heel weinig waarmee zij zich konden onderscheiden.

Voorheen hadden ze een bijzondere positie binnen de markt. Zij konden het onderhoud op locatie uitvoeren. Helpen bij installaties. Producten afleveren. Echt toegevoegde waarde hebben als reseller. Nu beschikt de consument echter over geheel andere mogelijkheden. Ze kunnen producten rechtstreeks bij softwareleveranciers vandaan plukken. Advies en onderhoud? Dat is gewoon te vinden in de cloud-omgeving. Het werk van de IT-reseller lijkt daardoor een beetje in het niet te vallen.

Maar is dat ook zo? Is het werk inmiddels echt overbodig geworden? Welnee! Er zijn nog tal van manieren waarop je als IT-reseller ook de huidige markt de baas kunt blijven. Klanten daadwerkelijk iets kunt bieden wat zij op andere plekken niet kunnen vinden. We zetten drie tips op een rij.

1. Meer vakkennis opdoen

Om de markt de baas te kunnen blijven, is het belangrijk dat resellers echt iets extra’s kunnen toevoegen. Bijvoorbeeld doordat ze over meer vakkennis beschikken.

Wat weet jij bijvoorbeeld over de huidige oplossingen op het gebied van zakelijk internet en telefonie? In hoeverre zou jij een zakelijke klant kunnen helpen om betere connectiviteit op te bouwen met zijn klanten? Ken jij een IT service provider voor resellers? Weet jij eigenlijk wel hoe je het contact met jouw klanten kunt behouden? In de huidige digitale wereld mag een goede internetverbinding gewoon niet ontbreken. Hier schort het echter nog dikwijls aan. Door de juiste keuzes te maken, kan dit heel veel extra klandizie opleveren.

Het is belangrijk dat resellers voorlopen in het aanbod en precies weten welke mogelijkheden er op dit moment zijn. Klanten verwachten waardevolle informatie om een succesvolle implementatie te realiseren. Dat maakt jou als reseller bijzonder.

2. Adviseren in digitale beveiliging

De digitalisering van de samenleving roept ook vragen op met betrekking tot de beveiliging. Zijn onze persoonlijke gegevens eigenlijk wel veilig op het web? Zo zien we dat veel bedrijven interesse tonen in nieuwe vormen van digitale beveiliging. Dit wordt ook wel Enterprise of Things genoemd. Je kunt je als reseller dan ook onderscheiden door als adviesorgaan op te treden. Je te specialiseren in deze digitale beveiliging en op die manier de kwetsbare punten binnen het netwerk kunt oplossen.

3. Aantoonbare kwaliteit

Erkende resellers verdienen meer klantvertrouwen doordat ze door de jaren heen goede relaties hebben opgebouwd en inmiddels als IT-specialist worden beschouwd. Maar is jouw vakkennis ook te bewijzen? Beschik je bijvoorbeeld over enkele certificaten die jouw expertise kunnen tonen?