Cashback websites

Kortingscodes zijn natuurlijk razend populair. En prijzen vergelijks is ook iets dat veel mensen al doen. Maar wist je dat je nog op een andere manier geld kunt besparen op online aankopen? Cashback is de nieuwste manier om extra geld te besparen tijdens het online shoppen. Het fijne is: cashback, kortingscodes en prijzen vergelijken sluiten elkaar niet uit. Je kunt dus daadwerkelijk drie keer korting ontvangen op je aankopen!

Wat is cashback

Cashback betekent letterlijk 'Geld terug'. Dat is ook exact wat het is: je koopt een artikel en ontvangt een percentage van het aankoopbedrag terug op je cashbackaccount. Dit account staat overigens los van je bankaccount. Het is dus niet zo dat je persoonlijke gegevens in het geding komen. Het is volkomen veilige en eenvoudige manier om geld te besparen bij het online shoppen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst dien je je aan te melden op een website voor korting bij online winkelen, bijvoorbeeld het korting portaal van Eerst james. Op deze website open je een soort online rekening waarop webshops geld terug kunnen storten nadat je bij hen geshopt hebt. Zodra je een product hebt gezien dat je wilt kopen, dan kijk je of je dit via de cashback website kunt aanschaffen. Via een persoonlijke link ga je vervolgens naar de webshop en rondt de bestelling af. Het is niet onveilig of iets dergelijks: je bestelt zoals je normaal ook altijd online bestelt. Nadat de bestelling is afgerond, krijg je een berichtje op je cashback account dat er een percentage van het bestelbedrag is bijgeschreven. Meestal kun je jezelf laten uitbetalen op het moment dat je cashback account een bepaald bedrag heeft bereikt, bijvoorbeeld €20,-.