Hackers en pop-ups

Iemand die hackt uit crimineel, ideologisch of vernielzuchtig oogpunt noemen we ook wel een cracker. Soms huren bedrijven hackers in om de beveiliging van hun systemen te testen zodat veiligheidslekken kunnen worden gedicht. Een andere groep hackers zijn de script kiddies. Zij vinden het leuk om websites te verminken, zonder echte reden.

Hacking is strafbaar. De delictsomschrijving voor hacking luidt: het opzettelijk en wederrechtelijk binnendringen in een geautomatiseerd werk of in een deel daarvan. Van binnendringen is in ieder geval sprake wanneer de toegang tot het werk wordt verworven:
a. door het doorbreken van een beveiliging,
b. door een technische ingreep,
c. met behulp van valse signalen of een valse sleutel, of
d. door het aannemen van een valse hoedanigheid.

Pop up

Een pop-up is een ongewenste advertentie die in een apart scherm van uw browser verschijnt als u over het internet surft. Soms verschijnt een pop-up op het moment dat u een bepaalde pagina bezoekt. Wanneer uw computer met spyware is geïnfecteerd kunnen er ook op andere momenten pop-ups verschijnen. Pop-ups zijn vaak opdringerig en aanstootgevend. Daarbij vormen ze een verspilling van uw bandbreedte. Blokkeer ze daarom door middel van juiste instellingen in uw browser.