Web 2.0

Web 2.0 wordt omschreven als de tweede fase in de ontwikkeling van het World Wide Web. Het Web 2.0 is inmiddels behoorlijk goed gedocumenteerd en een ingeburgerde term. Ook Web 2.0 toepassingen worden inmiddels door veel mensen gebruikt, denk aan youtube, hyves, wikipedia. Functionaliteiten als (micro)blogging, tagging, social networking en social bookmarking bereiden de weg voor een volgende stap in de evolutie van het web, de stap naar het intelligente 'Web 3.0'.

RSS

Er zijn zoveel (nieuws)sites en weblogs dat het nieuws daarop bijna niet bij te houden is. Om het uzelf makkelijker te maken, kunt u gebruikmaken van RSS. Veel sites hebben een RSS-feed, waarop u zich kunt abonneren. Zodra er een nieuw bericht op de site is geplaatst, wordt dat via de RSS-feed aan u gemeld. Dat kan via een speciale RSS-lezer, maar ook via sites als www.feedzilla.com of www.google.com/reader. U maakt een account aan en geeft aan van welke sites u het nieuws wilt ontvangen

Betrouwbaarheid van informatie

Iedereen kan in principe iets op internet kan zetten: via een eigen website, een forum, een blog of in een online encyclopedie die door internetgebruikers wordt gevuld. Een voorbeeld daarvan is Wikipedia. Deze online encyclopedie wordt gevuld door mensen over de hele wereld. En juist omdat iedereen informatie, afbeeldingen, muziek, films, etc. op internet kan zetten is het belangrijk dat u zich bewust bent dat daardoor niet alle informatie op internet waardevol en bruikbaar is. Soms is het lastig om feiten en fictie te onderscheiden. Daarom is het belangrijk dat u kritisch bent over de informatie die via internet aangeboden wordt.

Categorieën