Tips voor leerzame online spelletjes

Jongere kinderen spelen graag gratis spelletjes op de computer. Hoewel je bij het woord 'spelletjes' al snel aan tijdverspilling denkt, hoeft dit lang niet altijd zo te zijn. Er zijn namelijk een boel gratis spelletjes die ook leerzaam en nuttig kunnen zijn. Je hebt online heel veel spelletjes die allemaal bij een spelletjes categorie horen. Hieronder vertellen we meer over een aantal spelletjes categorieën die zowel leerzaam als leuk kunnen zijn. Je vind deze spelletjes terug op gratis spelletjes portalen zoals:

  • Een overzicht van het leukste spelletjes amusement vind je op de Amusementpagina. Een bezoek aan het portaal voor spelletjes van Amusementpagina.nl betekend enorm veel gratis amusement! Kies uit meer dan 15000 gratis spelletjes titels!
  • Bezoek het leukste portaal van Nederland van spelletjes-nl.nl voor gratis online spelen van spelletjes. kan hier op elk moment van de dag. Je kunt kiezen uit duizenden titels en er is altijd wel een gratis spelletje te vinden dat jij leuk vind.
  • Ben je al bekend met klassiekers als bubble shooter of sudoku? Je vind vele versies van deze spelletjes via het Brazaar. Verder zijn er nog duizenden andere gratis te spelen spelletjes te vinden.
  • Ken je Playbelgium? Het grootste gratis spelletjes overzicht van België vind je op dit portaal voor online spellen van playbelgium.be. Hier kun je duizenden spelletjes gratis spelen voor ieder apparaat. Kies je favoriete spelletje nu!

Puzzel spelletjes

Puzzel spelletjes zijn misschien wel een van de oudste en bekendste spelletjes op aarde. Er zijn talloze verschillende puzzel spelletjes op het internet te vinden die leerzaam kunnen zijn. Leerzaam in de zin van, de kinderen moeten zich concentreren en logica gebruiken om de puzzels op te lossen. Soms moeten ze zelfs samenwerken met een vriend of vriendin om tot de oplossing te komen! Zo leren ze dus niet alleen hoe ze zich moeten concentreren, maar ook om samen te werken. Spelletjes als Bubble Shooter en Mahjong zijn onwijs populaire spellen waar je ontzettend goed moet opletten. Daarnaast vind je op websites als playbelgium.nl en amusementpagina.nl nog meer puzzel spelletjes.

Behendigheid spelletjes

Behendigheid spelletjes zijn ideaal om een snelle reactievermogen en logische gedachtegang te trainen. Zo sta je bij deze spelletjes meestal onder tijdsdruk, waardoor je genoodzaakt ben snel tot een goede keuze te komen. Ook je logische denkwijze wordt zo getraind, omdat deze spellen vaak om logica gaan. Een voorbeeld is dat je binnen tien seconde een balk perfect moet balanceren met verschillende onderdelen, want anders valt die om. Op brazaar.nl vind je vele behendigheid spelletjes die jouw reactievermogen testen.

Misschien ook interessant om te lezen: Stay Learned! Deze stofjes komen er vrij in ons lichaam als we leren

Kook spelletjes

Wie zegt dat spelletjes niet nuttig kunnen zijn? Op het internet staan honderden kookspelletjes waarbij je op een leuke manier leert wat de gevaren en uitdagingen zijn tijdens het koken. Zo leert een kind niet alleen te koken, maar ook wat er gedaan moet worden bij brand en rook. Hoewel dit misschien nep en abstract lijkt, kunnen kinderen hier toch was basiskennis mee opdoen. Op spelletjes-nl.nl vind je een hoop verschillende kookspelletjes die jou kunnen leren hoe je een lekkere taart of pizza moet bakken. Leef je uit, maar wees wel voorzichtig als je iets in het echt wilt koken!